Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elizabeth Goudge, az író

2011.04.05

Az íróról:

 

elizabeth-g.jpgElizabeth de Beauchamp Goudge 1900. április 24. született.  Elizabeth Goudge angol regényíró, novellista és gyerek könyvíró volt. Magyarul egyetlen műve jelent meg, a Holdhercegnő (eredeti címén Little White Horse) ami az írónő kedvenc saját könyve is egyben. Egyénként J.K. Rowlingnak, a Harry Potter-sorozat írójának is a kedvencei között van (talán a legkedvesebbek között).

 Első könyve 1918-ban jelent meg „The Fairies' Baby and Other Stories" címmel, ami nem volt éppen sikeres és a csalódástól jó ideig nem is írt. Hosszú szünet után 1934-ben megjelent a második könyve a Magic Island meghozta a várt sikert. A holdhercegnőért Goudge 1947-ben, megkapta a brit Carnegie Medal nevű díjat, amelyet minden évben kiosztanak a legjobb gyerekkönyv íróknak.

De nem csak a holdhercegnőből csináltak filmet (amiből sorozat is készült) Ha nem egy másik művéből a Green Dolphin Country is, ami Oscar- díjat is nyert 1948-ban.

 1939-ben az édesapja meghalt és ezért Devonba költözött, hogy beteg édesanyát ápolta. Oxfordshire-be költözött édesanya halála után és ott élt 1984. április 1. bekövetkezet haláláig.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.