Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A könyv és a Film

2011.04.05

A könyv és a film

 

Ha valaki olvasta a regényt azonnal észreveszi a hatalmas különbségeket a két mű között. Nagyon szembe tűnt és sokaknak fájdalmas pont. Szerény személyemnek is. De maga a film nagyon szép és él veszhető és a szereplők is nagyon beleillenek a film környezetébe. De hát ugye mik is azok, amik nem azok. Mondhatnák.

A szereplők sem azok, akik a könyvben megismerhetünk legalábbis egy két ember.

Például Sir Benjamin Merryweather nem az a jó képű mogorva ember, ha nem egy pocakos nevetős közel az ötvenhez álló úriember. Aki nagyon örül unoka húgának, ami persze a filmben nem érezhető és látható. Később kiderül loveday-al való mély kapcsolata, ami megvan a filmben is. De akad egy kis probléma. Loveday nem De Noir lány, ha nem Merryweather. Sőt mi több közeli rokona Benjaminnak. Loveday és Benjamin szerelme is igaz és virágok kidobása is, ami hitelesen is rózsaszín.  De mivel Loveday nem De Noir így a virágok nem azért voltak kidobva, ha nem másért. Az ok egyszerű a nagynéni Benjamin anya nem szerette a rózsaszint de Loveday igen. És mikor meghalt a nő és az esküvőt rendezte el Loveday úgy gondolta kirakhatja. Na, ezt Benjamin nem díjazta és hopp ki a virág. Így hát összevesztek és Loveday elment. És igen Benjamin kereste is, de addigra férjhez ment egy ügyvédhez Loveday bosszúból.

Robin, aki a filmben egy igazi erdőben felnőtt és sok nehézségeket átélő „tolvaj”. Kinek öltözködés vadságok, erőt rejt. Miközben a könyvben egy nevetős kimondottan aranyos parasztfiúként jelenik meg a színen, aki egyben Maria gyerekkori barátja is. Míg a filmben ős ellenségek és gerincből utálják egymást. Bár a film vége felé nagyon megkedvelik egymás társaságát és megmentik holdföldét. Bár a filmben nincs nagy jelentősége a fiúnak pedig kéne lennie. Hiszen mikor a kezét adja Maria Robinak tudva, hogy az szegény így megtörik egy kicsit az átok egyik fele, mivel nem gőgös anyagias érdekből választ férjet, ha nem szerelemből. És az egyik legfontosabb… Robin sem De Noir, ha nem lényegében ő is Merryweather anyai ágon. Az anya nem más, mint Loveday. És még véletlenül sem Benjamin az apja, ha nem az a bizonyos ügyvéd, akihez hozzáment Loveday.

Maria a filmben is az a Maria, mint a könyvben attól eltekintve, hogy főhősnők, áh, itatósan is nagyon istenfélő. Ezt nagyon jó, hogy nem rakták be a filmbe.

Miss. Heliotrope nem Digweed nevű nem tudom, kivel jön össze, ha nem a helyi pappal Fontenelle ural, aki gyerekkori szerelme volt. Marmalode Jamben nem olyan… izgága hülye, mint a filmben, ha nem vannak nagyon komoly pillanatai. Monsieur Cocq de Noir pedig megbékélt és nem is volt olyan gonoszos, mint a filmben.

És talán a legfájdalmasabb a rajongóknak, hogy Maria és Robin között nem lett semmi. Bár a film végére jó barátok lettek van egy nagyon apró utalás, hogy „lehet”, van valami. Mikor Loveday Robin felé bólint, egy rejtélyes mosoly bujkál a két gyerek között. A könyvben összeházasodnak és boldogan élnek, míg meg nem halnak. De jóval előtte mikor Maria leveti magát a szikla szirtről Robin egy hangos aggódó NEEEEEE!!! felkiáltással, mindent elmond. Nem? De szerintem a filmben azért nem valósult meg a szerelemi románc, mert a Mariat alakító Dakota Blue Richards nagyon fiatal volt a Robin alakító Augustus Prew –hez. De talán lesz egy Holdhercegnő 2 amiben minden elvarratlan szállt elkötnek.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:)

Juli, 2011.07.02 20:14

Mibol gondolod hogy lesz Holdhercegno 2?