Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


9 fejezet

2011.07.01

9 fejezet


     - Ez most komoly? Állt fel Lilith és az arcán tisztán látható volt a döbbenet. Mary szomorúan bólintott. Lilith a fejét rázta és fel alá járkált a szobába és idegesen hadonászott. – nem… egyszerűen nem lehet. Ilyen ostoba dolgon összemarakodni, mint egy nő – Lilith a homlokára csapot – Ó, én naiv bolond, hiszen két ostoba, faragatlan De Noir férfiról beszélünk.

- Sajnos igazad van. Robin és William úr csakis egy nőn vesztek össze vagy is Marian. Bár szerintem ez csak a látszat, de senki sem hisz nekem a férjemen kívül.

- Gondolom össze függésben áll Holdszálással ugye?

- Igen. A birtok jelenleg Sir Benjamin tulajdona, de ha meg hal Mariara száll, mint törvényes örökösre, hiszen az úr testvérének egy szem gyermeke. Hiába lesz Sir Benjaminnak és Lovedaynak gyermeke ő csak is Maria után örökölhet persze csak is akkor, ha Maria nem hozz a világra gyermeket. Lilith bólintott.

- Evvel tisztában vagyok. Igazából Williamnek nem is igazából Maria kell, ha nem a mögötte álló hatalmas örökség, de ez esetben nem csak Maria, ha nem a kastély minden lakója veszélyben van. Lilith egy időre elhallgatott és maga elé motyogott és fel alá járkált a szobában. Mary türelmesen várta, hogy a nő megszólaljon.

- Meg van! –kiáltott fel a nő. Mary kissé összerezzent.

- Mi, kérdezte zavartan. Lilith a nő elé ugrott és kisé megrázta a vállát.

- Rá jöttem mit is tervez az a kígyó. Legalábbis én szerintem, mert igen csak logikus lenne.

- És mi az?

- Az örökséghez vagy is Holdszálláshoz és a hozzá tartozó birtokra úgy tehet szert, hogy minél hamarabb elteszi láb alól Sir Benjamint és utána Robint. Így Maria örököl és özvegy is lesz.

- De hogyan szerzi meg a birtokot?

- Könnyen kényszeríti Mariat, hogy menjem hozzá.

- És ha nem akar?

- Akkor szerintem… gondolkodott el a nő – akkor még egy valakit eltenne láb alól. Így Maria félve attól, hogy még egy személyt elveszítene, a szerettei közül bele menne. És ha nem tévedek, addig életben hagyná Mariat míg nem szül Williamnek egy gyermeket függetlenül attól, hogy leány vagy fiú a szülés után megölné Mariat is. Így az egész birtok a De Noirok kezére kerülhetnének. Mary a keze elé kapta a kezét és rémülten meredt a nőre majd az ajtóban álló Robinra és Tristanra. Lilith kérdőn nézet a nőre, de hirtelen erős férfikar ragadta meg a vállát és fordította meg. Döbbenten látta, hogy Robin De Noir áll előtte kinek arca eltorzult a haragtól.

- Monsieur De Noir – hebegte a nő.

- Mond mennyire vagy biztos abban, amit az előbb mondtál? Rázta meg erősen a nőt Robin.

- Úgy 90 %-ban.

- Az épp elég – engedte el és a földre eséstől az éppen beérkező Bastian mentette meg.

- Ne légy durva – morrant rá a férfira Bastian. Robin mind, ha meg sem hallódta volna leült a székre és a tenyerébe temette az arcát.

- Ez az én formám. Csapás jön csapás után. Mond Lilith holnap eljönnél velünk az ellenség várához… megnézni van e gyenge pontja?

- Term…

- Ennek örülök. Ugrott fel és kiviharzott.

- Nem valami jó az idegrendszerre az már biztos. De megértem. Na, jól van ő róla ennyit. Készíthetek valami vacsorát én? Abel, aki az ajtóban állt fel kapta a fejét.

- Azt, amit anya szokott tudod, amiben tojás is van. Bastian a nőre nézet és gonoszan elhúzta a száját.

- Te még főzni is tudsz.

- Jól van te nagy pofájukám nem eszel belőle. Fordított hátat neki. Mary halkan felkuncogott és nagy reménykedő gondolattal nézte a veszekedő párost.

 

       - Hideg van – suttogta, majd összehúzta jobban a köpenyét Lilith. Nem gondolta volna, hogy ennyire hideg lesz, de már nem tehetett semmit ellene. Abel a nővéréhez lépet és átkarolta.

- Hamarosan oda érünk, gyorsan felméred a tereped és mehetünk haza – biztatta Abel. Robin megállt és leintette a csapatot. Mindenki a hozzá legközelebbi fához bújt. Nem sokára két fekete ruhás ment el mellettük és Lilith tudta nem vár lakók. Mikor elmentek Robin oda intette Lilithet és Abelt, akik a lehető leggyorsabban oda mentek hozzá.

- Ide figyeljetek ott a vár – mutatott a távolba a férfi –a ti feladatok, hogy oda lopóztok és felméritek a lehetőségeinket, majd visszajöttök és eltűnünk innen. rendben?

- Qui – mondta egyszerre a két testvér. Abel a fejére húzta a hófehér köpenyét és elindult a lejtőn Lilith eligazította a kötelet és a tőrét az övén és nagy sóhajtás kíséretében ő is lassan leereszkedet a testvére után.

     Abel és Lilith óvatosan közelített meg a várat gondosan ügyelve, hogy hófehér leplükre. Lilith nézte a hatalmas vastag falú várat, amely az égbe magaslott és a csillagos ég és a holdfényben fenyegetőbb volt bárminél, amit eddig valaha látott. Abel nagyot nyelt mikor beért a vár árnyékába és próbált nem arra gondolni milyen ijesztő ilyen közel lopózni a rabló De Noirokhoz. Mikor elérték a vár tövét megkönnyebbült sóhaj hagyta el az ajkukat és halvány mosollyal az ajkukon fordultak egymáshoz, hogy erőt nyerjenek egymás nem létező optimizmusából.

- Na, most merre? Kérdezte Lilith a fivérétől, aki már nézegetni kezdte. Abel összeráncolt homlokkal húzta végig a kezét a hideg havas falon.

- Ahogy azt sejtetetem. Nagyon vastag masszív falak ezt nem lehet, a mi fegyverein kell át ütni.

- Hát akkor?

- Szerinted hol lehet ennek a várnak a gyenge pontja?

- Te most tesztelsz? Abel szélesen elmosolygott.

- És ha igen? Lilit a fejét ingatva körbe nézet, majd a patakra mutatott.

- A patak, ami befolyik a váron keresztül, ha ott robbanó szert helyezünk, el bejutunk és a legjobb egyben nagy sérülést okozunk a fekete ruhásoknak. Abel helyeselően bólintott.

- és most te jössz, keressük meg a csatorna leg gyengébb pontját – Abel széles mosolyt villantott – van kedved úszni?

- Veled bármikor kedves öcsi.

Lilith felszisszent mikor bele ment a vízbe érezte, hogy a csontjáig hatol a jég hideg fájdalom, de nem törődött vele, már megszokta az ehhez hasonló dolgokat. Abel hideg nyugalommal úszott elől és mikor oda ért a csatorna rácsal elválasztott részéig bele kapaszkodott.

- Mennyi őr – suttogta oda Lilith mikor a fivére mellé ért.

- Igen, de ez most nem számit. Hu, nézd ott a fegyverraktár. Ha sikerülne, a robbantást úgy betájolunk, hogy azt is haza vágja – dünnyögte az orra alatt a férfi. Lilith megnézte a rácsokat, majd hirtelen lebukott a víz alá. Majd nem sokkal később vissza jött, de már a rács túl oldalán volt és nagy mosollyal az arcán intett a testvérének.

- Te meg mit művelsz… na de várj, hogy a fenébe kerültél oda?

- Ez a rács nincs teljesen leeresztve és a legjobb egy kis rés is van a falban könnyen át úsztam.

- Ez remek. Menjünk vissza Robinhoz. Meg van a tervem.

 

Robin csodálkozva meredt a két társára, akik csurom vizesen jelentek meg előtte. Legszívesebben felnevetett volna az arcukat látván, de jobbnak látta, hogy nem sérti meg őket evvel.

- Veletek meg mi történt? Nevetett fel Bastian.

- Fordulj fel – morrant fel Lilith.

- Főnök meg van az erőd gyenge pontja és tudom, hogyan lehetne bejutni… de ahhoz kell egy kis idő.

- Mennyi?

- Három hónap. Meg kell szervezni mindent és el kell mennem egy két dologért Londonba a bácsikánkhoz.

- Juliushoz? Rémüldözött Lilith – én nem megyek.

- Nem is akartam.

- Miért nem akarod? Kíváncsiskodott Robin.

- A bácsi minden áron férjhez akar adni… és én nem igen értékelem a túlbuzgóságát. Az ő ízlése. Ingatta a fejét a lány. Tristan a markába nevetett míg Bastian Robinba kapaszkodva kiröhögte Lilithet. A nő felfújta az arcát és a vállával neki ment a nevető Bastiannak, majd sietve távozott.

- Kicsit érzékeny erre – vont vállat Abel és a nő után ment. Tristan Bastiant magával húzva elindult.

- Jobb, ha bocsánatot kérsz tőle.

- Egy fenét. Húzta fel az órát Bastian. Robin megfordult és megnézte a várat és összehúzta a szemöldökét, mert mind, ha valakit látott volna a bástyán. Majd vállat vont és társai után sietett.

 

William összekulcsolt karral meredt Robinék után. Vastag köpenyét a hideg szél kissé felkapta. Felnézet a holdra mely ezüstösen ragyogott az éjszakába, majd hangosan felkacagott akár az ördög az alvilágban.

- Hamarosan elérkezik az idő - mondta a holdnak és szeme mind, ha démonian felparázslott volna.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:D

Regi and Áfonya, 2011.07.12 18:19

Nagyon jó a fejid, mint mindig :D Nyitottunk egy új közös blogot ^^ Ha van kedved benéznél? És esetleg lennél követő? ^^ Még nincs fent az előszó, de ezen a héten fent lesz ^^ Előre is köszönjük^^ Puszi!

:D

Regina, 2011.07.04 15:59

Jajj drágám :D Nagyon jó lett :D És mindig most is szuper fejit adtál nekünk :D nagyon imádtam :D Lilith valóban nagyon okos és ügyes :D Áhh most izgulok a köviig XD Siess kérlek nagyon jó lett :D
Puszi(LLL)

norrinett@gmail.com

Norrinett, 2011.07.04 14:48

Szia Yiruma!
Jajj , olyan jó volt a fejezeted! Imádtam!!! :)
Jó ötleteid vannak,mindig kíváncsivá teszel a folytatás illetően! Lilith elmehetne jósnőnek,esküszöm,ilyen éles eszű és ilyen fiús lánnyal ritkán találkozik az ember!!XD
Izgalmas volt,jó hogy beleraktad a történetbe a vár felfedezését. Szerencs ,hogy Robin hallotta amit Lilith mondott. Katasztrofális lenne,ha bekövetkezne a felül írottakból valami. :)
Williamról muszáj volt írnod a végén? Sikerült úgy abbahagynod,hogy kétségbeestem tőle! XDDD
Egyébként grat.,siess a következővel!
Puszillak