Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


11 fejezet

2011.08.18

11 fejezet

  Maria kicsusszant a takaró alól és óvatosan bevetette, hogy ne ébressze fel alvó férjét. A lehető leghalkabban levette a köntösét a székről és lábujjhegyen elindult az ajtó felé. Óvatosan lenyomta a kilincset, de az kissé megnyikorgott. Maria összerezzent mikor Robin az oldalára fordult és felhorkantott. Gyorsan lenyomta a kilincset és kiment. Boldog mosollyal az arcán indult el a folyóson. Már éppen elérte a célját mikor valaki megszólította.

- Te meg mi a fenének járkálsz hajnalok hajnalán? Kérdezte Lilith egy almával, a kezével. Maria halkan felsikoltott és a falhoz lapult. Lilith felhúzta az egyik szemöldökét.

- Ne íjeszteges. Azt hittem, hogy a szívem a torkomon jön ki. Lilith cseppet sem bűnbánóan az almába harapott.

- Én nem ijesztgettelek csak megszólítottalak ellenben a te lelki ismereted rossz. Na, mond, te mit sompolyogsz ilyenkor? Még egyetlen egy De Noir sincs, fen… rajtad kívül.

- Hát téged kerestelek. Tudod az esküvőd miatt annyira izgatott vagyok – mondta boldog mosollyal a lány. Lilith unott képel bólintott.

- Ja, én is – és elindult. Maria azonnal utána ment.

- Mond, milyen ruhát szeretnél?

- Épet.

- Azt mindjárt gondoltam. Mi lenne, ha készíttetnék neked egy nagyon, de nagyon szépet. Ugye megszervezhetem? Kérlek – könyörgött a lány. Lilith megrántotta a vállát.

- Mi adtam. De ne legyen nagy felhajtás.

- Persze ahogy csak akarod. Hát akkor mennyi csipkét akarsz a ruhára? Milyen hosszú legyen az uszály. Ugye selyemből akarod – Maria kis híján felkacagott és nagyot legyintett – hát persze, hogy azt akarsz.

- Maria nem az Angol trónörököshöz megyek feleségül, ha nem egy De Noirhoz. Csak egyszerű paraszthoz az élet sakk tábláján. Érted Maria. Egy paraszthoz. Kiabálta halkan a lány. Maria megveregette a nő vállát.

- Nyugalom Lilith, nyugalom. nem kell ennyire feszültnek lenned majd én mindent elintézek – tolta a nőt maga előtt – holnap utánra minden tökéletes lesz. Tudod, mit felszépítem az én esküvői ruhámat így hamarabb hozzá mehetsz Bastianhoz – tolta be a lányt a szobájába. Maria megállt az ajtóba és figyelte, ahogy Lilith almát tartó keze lehanyatlik.

- Azért nem kell annyira sietni – dadogta.

- Mondasz butaságokat. Én alig vártam kivárni azt esküvőmet. Nagyon szép volt. Robin ott állt mellettem délcegen és büszkén. Olyan jóképű volt nem mind, ha most nem lenne. De aznap vonzóbb volt. Az esküvő után pedig… – sóhajtott elfátyolosodott tekintettel a nő. Lilith arc izma megrándult.

- A folytatásra nem vagyok, kíváncsi eltudom, képzelni.

- Pedig olyan romantikus volt aznap Robin…

- És ez minő meglepetés egy De Noir férfitól. Mond az óta, „romantikáztatok” együtt vagy csak egyszeri alkalom volt? Maria ajka szomorúan lebiggyedt.

- Sajnos az óta, nem igen ér rám. Tudod az a sok baj az erdőben meg a másik klán. Az elemészti minden erejét. Lilith hátat fordított a nőnek és széttárta a karjait.

- Most sajnálnom kellene? Tudod nem férfi az, aki nem tudja teljesíteni férji kötelességét. Már elég rég óta házasok vagytok és még nincs kicsi babátok. Ha így megy tovább…

- Lilith – sziszegte Maria mögött álló Robin De Noir. Lilith behunyta a szemét.

- l'enfer – motyogta Lilith. Robin boldogan csettintet egyet.

- Ezt még én is értem. Mond drága jövendő belli rokonom te pontosan milyen marhaságokkal is tömöd a nejem fejét? Miért ülteted, a kétség magját a fülébe mi szerint én nem vagyok képes gyereket nemzeni.

- De hát néz rá nem is terhes maximum gondterhes. Halálra unja magát és magányos kell neki egy pici, akit szeretgethet, ölelgethet, ha már te nem vagy rá képes – üvöltötte Robin fejéhet. A férfi csak hápogott.

- De… de én nem vagyok plüss mackó, hogy ölelgessen.

- Ó, mert te egy De Noir vagy mi?

- Igen – húzta ki magát a férfi. Maria szólni akart, de a két veszekedő fél leintette.

- Hogy egyesek milyen önelégültek. Tetet csípőre a kézét a nő.

- És egyesek milyen okosnak hiszik magukat – sziszegte Robin. Maria közéjük állt.

- Csend legyen. Várni, akartam a bejelentéssel, de én terhes vagyok – monda boldog mosollyal.

- Most viccelsz ugye? Mondták egyszerre.

- Nem.

- Szent ég – suttogta maga elé Lilith. Robin a nőbe kapaszkodott a döbbenettől.

- Baba? A mienk?

- Igen – mondta kissé bizonytalanul Maria miközben figyelte férje arc színét.

- Tudjátok mit. Ezt a felmerülő kényes problémát vitassátok meg a szobátokba. Robin bólintott, és mint egy szellem úgy siklót a folyóson. Maria csendesen követte. Lilith gyorsan betette az ajtót és rémülten meredt az előtte nem messze lévő tűkőre.

- Ez várna rám is? De Noir hülyeség plusz gyerek. Ó istenem segíts meg oda fentről.

 

Robin fel alá járkált a szobában Maria előtt. Sokszor megállt és a nőre nézet, majd szólásra nyitotta a száját, de inkább hallgatott és tovább ment. Maria kissé viccesnek találta a férje viselkedést, de mélyen kicsit aggasztotta is. Robin nem akarta elhinni, hogy apa lesz. Nem mind, ha bánta volna vagy valami, de a lehető legrosszabbkor jön a kisgyerek. nem akarta bajba sodorni még jobban Mariat nem akarta, hogy a gyerek is bajba kerüljön miatta. Robin hirtelen megállt és Mariara nézet.

- Hány hónapos terhes vagy?

- Talán kettő és fél.

- Értem.

- Ugye Robin…

- Semmi baj. Hát akkor egy kisfiú…

- Kislány is lehet. Robin felnevetett.

- Igazad van. Lehet kislány is… igen lehetne az is. Robin elmosolygott a gondolatra – az én kis hercegnőm – suttogta maga elé, mire Maria elmosolygott. A nő kitartotta a kezét, amit Robin erősen, de még is gyengéden megszorított. magához rántotta a feleségét és úgy szorította magához mind, ha attól félne, ellopják az a szép pillanatot.

 

Bastian bekopogott Lilith ajtaján. Várt. Nem sokkal később a nő haragos arcába ütközött.

- Jó reggelt – dalolászta mosolyogva a férfi.

- Mondhatjuk – mondta morogva a nő.

- Hallottad a jó hírt, hogy Maria babát vár.

- Testközelből. Bastian kíváncsian meredt a nőre, aki becsapta előtte az ajtót. A férfi megrázta a fejét akár egy kutya az esőben a szőrét és nagy lendülettel bement a szobába. Lilith megfordult és a lehető leggyilkosabb pillantásával méregette a jövendőbelijét.

- Hát te meg nem ismered a csukott ajtó fogalmát?

- Nyugalom drágaságom – emelte fel a kezeit védekezően a férfi – csak adni szeretnék neked valamit.

- Mit? Horkant fel a nő. Bastian elővet a zsebéből egy apró dobozkát és a nő felé nyújtotta.

- Az édesanyámé volt. Magyarázta mikor Lilith kinyitotta a dobozkát. Abban egy zöld köves gyűrű volt és egy úgy szintén zöld köves nyakék volt – ezt az apámtól kapta mikor megesküdtek.

- nem fogathatom el – nyújtotta a férfi felé. Bastian a fejét rázta.

- De hogy is nem. A feleségem leszel és mellesleg az anyám kívánsága az volt, hogy a nejemé legyen majd. Kérlek fogad el. Lilith egy ideig tartotta a kezében a dobozkát majd bólintott.

- Legyen óhajod szerint.

- Köszönöm – hajolt meg egy kicsit – a nyakadba akaszthatom a nyakláncot? Lilith bólintott és elviselte, ahogy a férfi a nyakába akassza nyakláncot.

- Gyönyörű vagy – suttogta Bastian és Lilith hátán végig futott a hideg valami ismeretlen érzés kezdte kaparni a torkát és a szívét.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

---

Kinga, 2011.08.25 13:52

szia
én szeretem Lilithet olyasmi mint én :)
nagyon jó volt a feji nekem tetszett :) és egyre érdekesebb lesz így hogy gyerekük lesz Mariaáknak :)
várom a kövit
pux

:)

Regina, 2011.08.25 07:34

Szia ^^ Itt is vagyok :) Már vagy több napja elolvastam a fejit, csak egyszer ezért nem engedte hogy írjak egyszer meg a kód volt hibás :S De most sikerült ^^ Szóval ejhaaa kis baba :D Ez nagyszerűűű :D Ezt jól kitaláltad ^^ Nagyon tetszett :D Ez a Lilith egy kicsit gonosz, de attól jó karakter :) Amúgy örültem, hogy Robin nem akadt ki a baba miatt :) Szóval ismét tetszett nagyon a fejid :D Hozd hamar a kövit ^^ Meg a VK-sból is :P Puszi(LLLL)